Jaką trasę wybrać do Ustrzyk Dolnych?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daro64
    Drive
    • 2007
    • 75

Docieraj i śmigaj, długo i bezawaryjnie
  • Azazel
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 313
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam,

ostatnio gdy pytałem o drogę do Kołobrzegu, to otrzymałem dużo cennych rad, które wcieliłem w życie, dlatego też ponownie zwracam się z prośbą do bardziej wjeżdżonych ode mnie

Start: Czwartek, g.17, okolice Puławskiej (C.H. Ursynów), Warszawa
    Meta: Ustrzyki dolne

Propozycja Targeo: Piaseczno -> Góra Kalwaria -> Kozienice -> Zwoleń -> Tarłów -> Sandomierz -> Kolbuszowa -> Rzeszów -> Brzozów -> Sanok -> Ustrzyki Dolne

Co radzicie? Nie jechałem w Bieszczady 6 lat, więc nie wiem jak stan dróg i ew. remonty... Nie wiem którędy też najlepiej wyjechać z Wawy, bo korki mogą być... oraz czy nie lepiej może lecieć na Lublin jak najdalej i potem odbijać na południe?

Pytanie za 100pkt, czy mam szanse dojechać do 23 (tak niby recepcja w hotelu mi się zamyka )
    2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
    2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Hunter
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1655

Azazel, na Twoim miejscu starałbym się ominąć Sandomierz - tam jest utrudnienie na moście i czas oczekiwania w korku nawet 1,5 h - słyszałem na cb w ubiegłym tygodniu. W ogóle poleciałbym z Piaseczna na Łoś i do Tarczyna, później Grójec, Białobrzegi, Radom objazdem (może być na Zwoleń), później znów wrócić na "9", bo w Radomiu robią remont drogi w kierunku Rzeszowa :/ Między Radomiem a Skaryszewem droga zamknięta - niektórzy się przeciskają, ale patrol wyłapuje i obdarowuje mandatami. Zatem w Radomiu kierunek Lublin - do Zwolenia i wracasz na "9" odbijając np. w Lipsku na Iłżę, albo dalej w Ożarowie na Opatów. Później cały czas "9" do Rzeszowa. Później z Rzeszowa w kierunku Barwinka czyli Boguchwała, Babica, w Babicy w lewo przez tory na Lutczę, Domaradz, Brzozów. Następnie Sanok, Zagórz, Lesko, Uherce Mineralne, Olszanica, Stefkowa, Ustjanowa Dolna, Ustjanowa Górna i Ustrzyki Dolne

P.S. Na Podkarpacie ostatnio jechałem w ubiegłym tygodniu i dziś wracałem, więc wieści na bieżąco A teraz kilka informacji dodatkowych - w Górze Kalwarii często są korki na rondzie bez względu na dzień tygodnia i porę dnia - dużo tirów na tej trasie. Jak wspominałem w Sandomierzu korki. Na "9" jest w miarę O.K. Jedynie ten objazd w Radomiu, a później jeśli są jakieś roboty drogowe to raczej długo się nie czeka.
      ...nie ma to jak Octavia :drive:
      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Azazel
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 313
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Bardzo, ale to bardzo dziękuję!
        2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133

Komentarz

• droopsio
          Drive
          • 2008
          • 57

to ja mam propozycję:
          jedziesz na Tarczyn (ew. Grójec) i tam się wbijasz w ekspresówkę do Radomia. W Radomiu jedziesz tak jak na Rzeszów / Lublin - na drugim rondzie gdzie zjazd zamknięty na Rzeszów dajesz kierunek Lublin.
          Tutaj masz do wyboru przynajmniej dwie wersje objazdu do Skaryszewa - najlepiej podpytać na CB. Pierwszy (który ja używam) to gdy już przejedziesz drugie rondo - po ok 800 m (większe skrzyżowanie z dużą ilością samochodów) dajesz w prawo (kierunek Małęczyn, droga na początku wzdłuż jednostki wojskowej) i dalej do Skaryszewa. Najlepiej podczepić się pod kogoś kto zna objazd (sporo takich jeździ ) albo posłużyć się navi. Przez Skaryszew osobówką spokojnie polecisz - mandaty dostają tylko duże mobile.
          Dalej to już standard: Iłża - Ostrowiec - Opatów - Rzeszów. Mnie w ubiegły czwartek trasa Rzeszów - Warszawa i Warszawa - Rzeszów zajęła ok 4,5 godzinki w jedną stronę bardzo spokojną jazdą (tempem prawie "emeryckim" ) . Remonty na 9 na szczęście mają się już prawie ku końcowi tak więc przejazd praktycznie bez przeszkód.
          Z Rzeszowa do Ustrzyk to pewnie ze 3 godzinki może wyjść (mnie na ogół tyle wychodzi). W Rzeszowie cały czas trzymaj się 9 kierunek na Barwinek. Po opuszczeniu miasta trzymaj się 9 i za miejscowością Domoradz odbijasz w drogę nr 886 na Sanok. Przed samym Sanokiem dojeżdżasz do drogi 28, którą przez chwilę jedziesz. W Sanoku kierujesz się na drogę nr 84 (kierunek Zagórz, Lesko, Uherce Mineralne). Tą drogą w zasadzie dojedziesz do samych Ustrzyk.

Jeśli chodzi o czas dojazdu - to znowu w zależności od pogody (ostatnio wieczorami dość gęste mgły są na Podkarpaciu), ale wg mnie do 23 dojechać będzie ciężko. Niestety ale 9 z Rzeszowa na południe, i dalej drogi w kierunku Ustrzyk nie sprzyjają ustanawianiu rekordów czasu przejazdu - szczególnie w okresie od jesieni do wiosny. Powinieneś sobie założyć wg mnie przynajmniej 7 godzin jazdy - ot takie polskie realia

pzdr

Komentarz

• Azazel
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 313
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

droopsio, dziękuję również :!:

Komentarz

• wrobel
              Rider
              S_OCP Member
              • 2008
              • 365

Jak będą korki w Górze Kalwarii, to można to objechać następującą trasą:
              Skręcasz w Skierniewicką (przed mostem, wiaduktem czy co tam jest), potem w lewo w Budowlanych , w lewo w Kalwaryjską, w prawo w Mariańską , w lewo w Polną i dojeżdżasz do ronda.
              Sprawdź na zumi/targeo jak to wygląda.

Komentarz

Pracuję...